Відбулось засідання з представниками м’ясопереробної галузі

Відбулось засідання з представниками м’ясопереробної галузі

Рада з питань експорту продовольства разом з Радою з просування експорту при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України провела засідання з представниками м’ясопереробної галузі.

Відбулося перше засідання Робочої групи з питань доступу на ринки м’ясної продукції, що була створена в рамках оновленої Ради з просування експорту при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України.

Зокрема за участі представників Міністерства аграрної політики та продовольства України обговорили особливості виходу та просування м’ясної продукції на ринки ЄС, КНР, Республіки Корея, країн Близького Сходу та Африки. Також були досліджені проблеми з доступом на ринки РФ, Казахстану й Республіки Білорусь.

В обговоренні галузевих питань взяли участь, як представники органів виконавчої влади, так і ділових кіл. Загалом було задіяно понад 30 представництв.

“На цих зустрічах ми поєднуємо всіх представників органів влади, які задіяні в процесі експорту, щоб обговорити питання виходу вашої продукції на ринки тих чи інших країн”, - зазначила заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України – Торговий представник України Наталія Микольська.

За словами заступника Міністра, перша Робоча зустріч мала ознайомчий характер. “Щоб зрозуміти, яке коло питань цікавить індустрію і, які питання цікавлять підприємства, щоб зрозуміти, чи збігається наше бачення потенційних ринків і пріоритетів з вашим розумінням, щоб окреслити наступні кроки співпраці та підготувати план дій, а також обговорити нагальні проблеми бізнесу”, - зазначила вона.